Go Back  RCU Forums > RC Helicopters > Electric RC Helis > Helimax
Reload this Page >

MX400 Spektrum DX6

Notices
Helimax This is for all your Helimax questions and comments.

MX400 Spektrum DX6

Old 02-16-2007, 04:56 AM
  #1  
Rodeo900
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: , AA
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default MX400 Spektrum DX6

Hello All,

I just got an MX400 and I'm trying to setup my spektrum DX6, if anyone can send me their settings to get started I'd REALLY appreciate it.

eCCPM
e-flite gyro
stock servo but will be upgrading (any advise??)
stock heli-max ESC
stock heli-max motor

Jared
Old 03-02-2007, 08:49 PM
  #2  
Rodeo900
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: , AA
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: MX400 Spektrum DX6

I never heard anything so I'm taking some other advise that I got and switching to CCPM. Just ordered the kit with 4 new servos including a Futaba digital for the tail.

Those Spektrum servo's sure are garbage just like everyone said; I hadn't even put an hour spinning the head and my aileron servo went out. It's kinda scarry spinnin 2K+ RPM in your living room and having it do a quick roll right then left!

Well if anyone has a cheat sheet for me to setup my Spektrum for the MX400 CCPM I'd appreciate that too. I have a couple links to the T-Rex setup so that's what I'll plan on using but if anyone acually has MX-400 then I prefer that.

THX, Jared
Old 03-03-2007, 10:02 PM
  #3  
pilotjoe50
Junior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Blue Springs, MO
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: MX400 Spektrum DX6

I could use some help too, this is my first Helimax mx400 pro. I fly Blade cp pro now.
Can I use the futaba gy240 gyro with the DX6 in this heli?

Real ones(full scale) are so much simpler to fly![8D]
Old 03-05-2007, 12:58 AM
  #4  
Rodeo900
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: , AA
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: MX400 Spektrum DX6

I don't know for sure but I would say yes. I think thats a pretty nice gyro, a lot nicer than mine. I haven't even set up my gyro yet because I'm waiting for my new digital servo and it holds suprisingly well.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.