Go Back  RCU Forums > RC Helicopters > Electric RC Helis > Helimax
Reload this Page >

battery problem?

Notices
Helimax This is for all your Helimax questions and comments.

battery problem?

Old 06-28-2009, 07:35 PM
  #1  
dgerhard
Thread Starter
My Feedback: (10)
 
Join Date: Jun 2009
Location: West Farmington, OH
Posts: 49
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default battery problem?

Just got my first heli (AXE cpv3) long story short. i charged my battery the first time all lights were solid red when done it went green. pluged it in the heli and the green light inside the heli would not stay solid green and no engine, control surfaces seemed fine. after awhile of this i plugged it back in to the charger and now the charge light flashes. is this normal? any ideas?

thanks
Old 06-29-2009, 12:21 PM
  #2  
PilotLight
Senior Member
My Feedback: (1)
 
PilotLight's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Benton Harbor, MI
Posts: 1,027
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: battery problem?

Your gyro didn't initialize. Did you try it a few times? If there was no motor and to tail motor, your speed controller didn't receive a zero throttle position. Its a safety feature that will not allow the motors to start until the throttle is at zero power. Otherwise, as soon as you plugged in the battery it could start up. Why? You need to experiment a bit. Remove the blades for safety while you check things out.

By your description above, your battery seems like it is fine.
Old 06-29-2009, 02:28 PM
  #3  
dgerhard
Thread Starter
My Feedback: (10)
 
Join Date: Jun 2009
Location: West Farmington, OH
Posts: 49
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: battery problem?

i spoke with support today. seems the battery is bad. they explained that the eboard would flash if there is not enough current supplied. that would also explain why when i plug the battery into the balancer it would flash instead of solid red when charging. protection mode i think he called it. he had me check the cells terminal and the esc terminal with a mm and got

from the esc terminal 8.01v

from the charging side each terminal
2.34v
3.33v
8.02v

Some good news out of this i should beable to spin her up in a week or so when i get the replacement pack there sending me.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.