Go Back  RCU Forums > RC Helicopters > Hirobo Support Forum
Reload this Page >

Haing problems when doing rol with the heli

Notices
Hirobo Support Forum Greg Gomes of MRC/Hirobo is your host. Ask all your Hirobo questions here!

Haing problems when doing rol with the heli

Old 09-27-2007, 05:16 AM
  #1  
Francis L M
Thread Starter
 
Francis L M's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: GIBRALTAR (Europe) GX11 1AA
Posts: 286
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Haing problems when doing rol with the heli

Hi Guys

Wat I would like to know is
why when i roll my helicopter (Hirobo sst eagle freya evo 90)why dose my tail tryies to
overcome the nose when she get to the inerted position.

in other words,

When i roll my Heli she dose not roll in a strait line
the nose of the model wants to clime whe she gets inerted.[&o]

I would gladly appriciate your help on this mutter.

I know there are a lot of pros out there.[8D]

Bets regards
Francis



Old 09-27-2007, 11:29 AM
  #2  
mrc-hirobo
Senior Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Edison, NJ
Posts: 106
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Haing problems when doing rol with the heli

Check your "phasing" or timing of the controls. These may be off. When the head is parallel to the fuselage, the inner and outer rings of the swashplate should be inline. Also make sure the washout arms are parallel to the rotor head as well.

Also check your trim in FFF. If the model is heading down when in FFF, that will kick up the nose when you roll inverted.

You may also need to add some back cyclic during the roll as you may inadvertently be pushing forward on the cyclic stick when you start the roll.

Jeff
Old 09-27-2007, 01:10 PM
  #3  
Francis L M
Thread Starter
 
Francis L M's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: GIBRALTAR (Europe) GX11 1AA
Posts: 286
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Haing problems when doing rol with the heli

Hi Jeff

I Have checked the model
and every thing is at 90 digs.
What i have found is that i have the trim at least 4 clicks forward on the transmiter,
On the IDEL UP 1 to make the model fly forward.

can this be the cause of my problem?
Also i have checked the CG buy holding the main blades grips to the balance point and at this point the models is dead on level.
I hope this is the correct way to look at the CG on a Heli.

thanks for your prompt reply

Francis
Old 01-04-2008, 05:02 AM
  #4  
veralee
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hilham, TN
Posts: 133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Haing problems when doing rol with the heli

What i have found is that i have the trim at least 4 clicks forward on the transmiter,
On the IDEL UP 1 to make the model fly forward.
Nose down trim when normal will be nose up trim when inverted.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.