Notices
KingTech Turbines International Barry is your host and will help you with all your Kingtech questions and concerns.

King Tech Turbine Engine

Old 05-19-2020, 01:19 AM
  #1  
Vendata
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Location: Christchurch, NEW ZEALAND
Posts: 183
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default King Tech Turbine Engine

Hey Guys,
Just wondering if any body has had trouble with King Tech turbine pumps?? I have a 100 king tech kero start about 25 hours on the engine & the pump crapped out, I have a filter in the main tank, header tank has a filter in it. Has another filter in the jet after the pump prior in going through the shut off valve. Just stop running so have replaced with a new one from King Tech. As I also have a 80 King Tech propane start with about the same hours on it that pump went as well, & had to replace with a new one as well. Just cant understand what is going on, even the fuel i use is strained prior in going into my 10 litre fuel container. Has any body else having trouble with there pumps! could any body share some thoughts what could be happening or is it the pumps just don't last?? I look forward for some body to give me some sort of advice.
Thanks
Dave.
Old 07-01-2020, 07:12 AM
  #2  
kevinthoele
My Feedback: (1)
 
Join Date: Feb 2002
Location: Spring, TX
Posts: 1,484
Likes: 0
Received 9 Likes on 9 Posts
Default

Dave I too have had issue with the pumps and had to replace.. I have made the move away from the Kingtech to use something that has brushless starters and fuel pumps
Old 07-01-2020, 10:07 AM
  #3  
sewbusy
 
Join Date: Dec 2003
Location: Acworth, GA,
Posts: 113
Received 3 Likes on 3 Posts
Default

Dave, I now have had 116 flights on my KT210 G2 and have had no issues with the pump or starter. Maybe I'm lucky...but I have not done anything special and it keeps on working.
Wayne
Old 07-01-2020, 10:17 AM
  #4  
CARS II
My Feedback: (7)
 
CARS II's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Sacramento CA
Posts: 6,033
Received 54 Likes on 48 Posts
Default

No turbine accessories are flawless, all of them go through the same, of course the more turbines of an XYZ brand are sold, the more of these failures you will hear about.

It is not uncommon to hear about a pump failure, what's uncommon is that happened to you twice within a short period I assume.

My Kintech engines's pumps are runing good so far, my Jetcat engine's pumps also runing good, except for my P60 pump, it maybe going out, this won't be the first time I've experinced pump failure.

Last edited by CARS II; 07-01-2020 at 10:23 AM.
Old 07-02-2020, 10:06 AM
  #5  
mauryr
 
Join Date: Dec 2010
Location: , ITALY
Posts: 502
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Had one develop a leak, but no failures. And this was not a kingtech pump, but one of the third party ones provided with an engine I bought in 2013. Forgot the brand unfortunately
Old 07-02-2020, 05:57 PM
  #6  
CARS II
My Feedback: (7)
 
CARS II's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Sacramento CA
Posts: 6,033
Received 54 Likes on 48 Posts
Default

My TJT300 ( Artes based, 27 lbs ) pump went out, Gaspar helped me, a AU303 FEDEC runs it, I swap it with a JC pump, 10 hrs on it and still runing strong, soon to be flying my Kangaroo

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.