Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > Questions and Answers
Reload this Page >

YS 140 in a SIG CAP 231 EX??

Notices
Questions and Answers If you have general RC questions or answers discuss it here.

YS 140 in a SIG CAP 231 EX??

Old 12-08-2010, 01:44 AM
  #1  
jsutt002
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: brisbane, AUSTRALIA
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default YS 140 in a SIG CAP 231 EX??

I have a SIG CAP 231 EX kit sitting in my workshop but the only spare engine I have to use is a YS 140FZ. Has anyone tried this combo and if so how does it go. I am a bit concerned that is under powered. I do fly a bit of 3D but prefer F3A syle flying. My only other option is to remove my ST 2300 from another plane to use??. Any suggestions apreciated
Old 12-08-2010, 03:05 AM
  #2  
gene6029
 
gene6029's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: wilson, NC
Posts: 1,213
Likes: 0
Received 3 Likes on 2 Posts
Default RE: YS 140 in a SIG CAP 231 EX??

I had that motor in the Hanger 9 Cap 232 a few years ago ( when they had the Matt Chapman Scheme) & it was a perfect match. I believe the Sig is the same size model, so it should perform just as well. I used it for my IMAC plane & the only downfall was it cost a fortune in glow fuel to fly it for that season. If its the same model i'm thinking of you will have unlimited verticle performance. I cant provide any more details than this, because i eventually sold the plane & moved on to gassers.......Gene

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.