Notices
RC Boats General Discussion Discuss general rc boating topics here.

servos

Old 02-07-2005, 05:29 PM
  #1  
Ocitsalocs
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
Ocitsalocs's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: dedham, MA
Posts: 206
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default servos

i bought a new futaba radio with two s3003 servos. I figured that i could use the servos to to move the throttle and rudder on a 48 inch boat. Should i stay with the s3003 or get a 1/4 servo for the steering. thanks
Old 02-07-2005, 05:35 PM
  #2  
stevblutu15
Senior Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: W. Long Branch, NJ
Posts: 1,059
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: servos

i would def get a 1/4 scale, or atleast a high torque. That stock servo wont do much.
Old 02-08-2005, 12:06 AM
  #3  
wierd_dragon
Member
My Feedback: (1)
 
Join Date: May 2003
Location: Mountain View, CA
Posts: 68
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: servos

what is a 1/4 servo? i have a boat that's around 36ish" and i have a high torque futaba s9450 servo. will that do for steering? i haven't really tried it out for that i'm not near a pond or a lake and it's different when you pull it on land
Old 02-08-2005, 12:24 AM
  #4  
Ron Olson
My Feedback: (1)
 
Ron Olson's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Kalamazoo, MI
Posts: 18,688
Likes: 0
Received 20 Likes on 17 Posts
Default RE: servos

Some people refer to large servos as 1/4 scale, where that came from was probably the airplane crowd. The size doesn't matter much any more as there are now standard sized servos that put out just as much if not more than the "1/4 scale" servos do. The 3003 is fine for the throttle but not enough to turn a boat of this size. Look for one with at least 100 oz. in. of torque for the rudder.
I don't know the torque and speed of the S-9450 without looking it up.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.