Notices
RC Car General Discussions This forum is for all general discussions related to radio control cars. Check forums below for more specific categories if applicable.

Weird problem

Old 04-21-2007, 02:46 PM
  #1  
simonRC
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Birmingham, SD
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Weird problem

Hi all

Hope you can help.

I have a XTM Mammoth which is about 4 weeks old. Its had about 7- 8 hours use so far and has been great.

Today it's started to accelerate badly. It makes a crackly sound as it pulls away then changes gear after about a second. I know that when it was running correctly it was taking about 4 seconds before it shifted into second.

From reading the manual i understand that i can make the gears shift in earlier or later but I dont think this is the problem because of the crackly sound.

Please help!!!!!!!!!!
Old 04-21-2007, 04:46 PM
  #2  
evil
Senior Member
 
evil's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Melbourne, AUSTRALIA
Posts: 137
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Weird problem

Has it got a healthy about of smoke coming out of the exhaust????
Have you changed the type of fuel you have been useing????
Does it reach the same top speed it has in the past????
Old 04-22-2007, 06:26 AM
  #3  
simonRC
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Birmingham, SD
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Weird problem

I did change the fuel type recently (from 20% to 25%) but it has been running on this fuel and correctly too. It probably would reach top speed but would take longer as its changing gear far too early and making the crackly sound.

Thought it might be the diff but the wheels do spin in the opposite direction. Cant see any chipped teeth on the gears etc either.

Any other suggestions?
Old 04-22-2007, 11:28 PM
  #4  
paintstikker
Senior Member
 
paintstikker's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Valley Springs, CA
Posts: 4,897
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Weird problem

The crackly sound might be because you are running it too rich.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.