Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Jets
Reload this Page >

Jet Central Rhino problem

Notices
RC Jets Discuss RC jets in this forum plus rc turbines and ducted fan power systems

Jet Central Rhino problem

Old 06-20-2021, 11:21 AM
  #1  
jerrybern
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2012
Location: , IL
Posts: 116
Likes: 0
Received 4 Likes on 4 Posts
Default Jet Central Rhino problem

Hello,
I have a older Jet Central Rhino (gas start) that I tried starting the first time to me. I was getting a bad glow plug error, I replaced it with a new Rossi R8, and I watched it glow for about 2 seconds and then the same info came up bad glow plug. I repeated it again, same thing, any idea's?
Thanks, till next time
Jerry B

?
Old 06-20-2021, 11:41 AM
  #2  
Ruizmilton
My Feedback: (29)
 
Ruizmilton's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Carolina, PUERTO RICO (USA)
Posts: 786
Received 6 Likes on 6 Posts
Default

Are the plugs blown? I’m assuming yes, but if they are not, you have a bad cable or connection, if they are blown, you need to lower your glow voltage on the start parameter menu, try it outside the engine, lower the voltage and go up slowly until you get a solid bright glow, but if the plug blows, you went too far.

also, are you prepping the plugs by pulling the coils out?
Old 06-20-2021, 12:42 PM
  #3  
jerrybern
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2012
Location: , IL
Posts: 116
Likes: 0
Received 4 Likes on 4 Posts
Default

Originally Posted by Ruizmilton View Post
Are the plugs blown? Im assuming yes, but if they are not, you have a bad cable or connection, if they are blown, you need to lower your glow voltage on the start parameter menu, try it outside the engine, lower the voltage and go up slowly until you get a solid bright glow, but if the plug blows, you went too far.

also, are you prepping the plugs by pulling the coils out?
Hello, Again.
The plugs are not blown, voltage is at 1.5 volts.I thought that at first I had a bad connection, so I jumped it with a alligator clip and still had the same results.Coils are pulled out
Old 06-21-2021, 06:41 AM
  #4  
jetmon
 
Join Date: Nov 2003
Location: Mexico CityD.F., MEXICO
Posts: 251
Likes: 0
Received 5 Likes on 3 Posts
Default

Hello jerrybern
If the plugs ar not blown and the connections and wires are fine, then it has to be the ECU
Most likelly we can fix it, please contact Manny Rodriguez at [email protected]
Regards

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.