Notices
RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Receiver Problems

Old 02-25-2024, 12:18 PM
  #1  
mrcoolpop
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Westwego, LA
Posts: 254
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Receiver Problems

My RC plane has 2 switches. One for the ignition and one for the receiver/plane. On the switch for the plane has 3 wires. One for the receiver, one for the charge and one that goes to the battery. Every time I cut off the plane and back on it goes into the bind mode. Why is that?
Old 02-25-2024, 01:31 PM
  #2  
Zeeb
My Feedback: (41)
 
Zeeb's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: St George, Utah UT
Posts: 5,685
Received 67 Likes on 54 Posts
Default

Radio make and model? Are you sure it's going into the bind mode or are you just seeing flashing lights on the rx's?

Sounds like an older Spektrum that will flash lights when cycled as you say as a warning that a power interruption had occurred. If it actually goes into the bind mode, you've got a problem. If it is an older Spektrum and not actually going into bind mode, it's doing just as it should.
Old 02-25-2024, 06:23 PM
  #3  
c/f
My Feedback: (1)
 
Join Date: Jan 2002
Location: evansville, IN
Posts: 885
Likes: 0
Received 9 Likes on 8 Posts
Default

That would be a DSM2 rx versus DSMX which would not blink a brown out condition of power.
Old 02-26-2024, 06:22 AM
  #4  
BarracudaHockey
My Feedback: (11)
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 26,973
Received 345 Likes on 276 Posts
Default

What receiver and what radio?
Old 02-26-2024, 08:56 AM
  #5  
mrcoolpop
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Westwego, LA
Posts: 254
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

That receiver is the AR6210. I had it in the plane for about 6 years without any problems. My battery went bad (2000 mAh NiMH) so I decided to use the Lipo 2 cell battery. That when the problem came. I even went back to the 2000 mAh NiMH and the same thing. It goes into the bind mode. Its definitely going into the bind mode. I also have the DX9 transmitter (SPMR9910). Also I’m using a 2 cell 7.4 lipo 2550 mah.
Old 02-26-2024, 12:08 PM
  #6  
AndyKunz
 
Join Date: Jun 2005
Location: White Heath, IL
Posts: 3,154
Likes: 0
Received 34 Likes on 33 Posts
Default

If you have a receiver that always goes into bind mode, send it in.

Andy

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.