Go Back  RCU Forums > RC Helicopters > Electric RC Helis > T-Rex heli
Reload this Page >

ESC Help Needed...Please!

Notices
T-Rex heli For all you T-Rex lovers out there, this where you can post!

ESC Help Needed...Please!

Old 08-27-2014, 04:59 PM
  #1  
Big Windy
Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Location: Jacksonville, FL
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Angry ESC Help Needed...Please!

I have a Trex 550 with a Brain FBL, 600MX motor, BL70G ESC and a CC BEC Pro and using a single new Pulse 6S 5000, which has flown for some time with out any indicated problems.

Now to the problem; I decided to engage the governor mode not realizing I needed an external input. I ran the motor without the main gear drive train and attempted to adjust. All seemed fine, except I could not get the Gov to engage. After realizing I needed an external sensor (I assume) I tried to put everything back to the non-governor mode.

I have reset the ESC several times to:
Brake- 1 off
Timing - 2 Mid
Battery Protect - 2 Medium (tried high as well)
Heli No Gov - 2
Throttle - 3 Quick
Battery Vlts- 3 6 vlts

The outcome and problem is once the engine is allowed to spool I can not stop it with throttle hold or 0 throttle curve in normal mode. What am I missing or have I hurt the ESC some how?

Any thoughts or experience would be appreciated...I am stumped.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.