Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Jets > Turbine Clinic > Wren Turbines USA
Reload this Page >

Wren Supersport problem

Notices
Wren Turbines USA Wren USA no longer providing support for their turbines. We are converting this forum into a member supported support forum. This means members will solve members problems

Wren Supersport problem

Old 07-23-2021, 08:41 AM
  #1  
Rich Few
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Location: Somerset, United Kingdom
Posts: 46
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Wren Supersport problem

My gas autostart supersport is showing erratic rpm. When initiating the start sequence the starter motor spins it up and it shows rpm but when it stops its showing 64000 rpm. The start sequence then times out after the 1 attempt, and it goes back to 0 rpm. Presumably it only attempts one start because the ecu thinks its running at 64000 rpm.
​​​​Any ideas what the problem might be please.

Last edited by Rich Few; 07-23-2021 at 09:22 AM.
Old 04-26-2022, 05:11 PM
  #2  
Dave Wave
 
Join Date: Aug 2007
Location: Any Town, IL
Posts: 174
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Probably a bad connection, or noise from the starter/glow plug wires. Make sure the RPM lead is away from the other wires and the connections are clean. Last possibility would be a bad sensor.
Old 04-27-2022, 11:02 AM
  #3  
joeflyer
My Feedback: (48)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Plymouth, MI
Posts: 2,954
Likes: 0
Received 15 Likes on 13 Posts
Default

As Dave said, plus make sure you twist the wires going to the starter motor and to the glow plug.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.