Notices
CEN Racing This forum is to discuss all CEN Racing products.

Roto-Tech Starter

Old 02-21-2006, 10:58 AM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: FAR, CAMEROON
Posts: 79
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Roto-Tech Starter


Is it possible to modify my CT5 to all for it to use the Roto-Tech Start, which the Genesis uses? Can someone tell me how?

Or would it be better to use a Box Starter and how?

Or is there a site which can put me in the right direction for this sort of conversion?
Old 02-22-2006, 10:57 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: grand terrace, CA
Posts: 618
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Roto-Tech Starter

I dont think you can. Even if you put the backplate on, the shaft wont be able to access it
Old 02-22-2006, 11:06 PM
  #3  
Senior Member
My Feedback: (1)
 
Join Date: Apr 2005
Location: _, AB, CANADA
Posts: 1,713
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Roto-Tech Starter

DO a search for a tiger drive. I don't have a ct5S but i have one on a cen FF and it works great. I think it is made by sullivan products
Old 02-23-2006, 07:02 AM
  #4  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: FAR, CAMEROON
Posts: 79
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Roto-Tech Starter

Thanks will check it out, is it easy to replace the pull start with the tiger drive solution?
Old 02-23-2006, 07:39 AM
  #5  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: FAR, CAMEROON
Posts: 79
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Roto-Tech Starter

RC30GTR I know you said you don't think it is possible, but would it be possible using a Starter Box?
Old 02-24-2006, 04:41 PM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Birch Hills, SK, CANADA
Posts: 662
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Roto-Tech Starter


ORIGINAL: bounty

Thanks will check it out, is it easy to replace the pull start with the tiger drive solution?
yes, all you do is take the engine out, take the pull starter off and replace it with the tiger drive. Put the motor back in and your done
Old 02-24-2006, 04:57 PM
  #7  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: FAR, CAMEROON
Posts: 79
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Roto-Tech Starter

cool thanks again for the information
Old 02-25-2006, 01:17 AM
  #8  
Senior Member
 
CEN Racing's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: City of Industry, CA
Posts: 1,516
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Roto-Tech Starter

Roto-Tech unit will be blocked by the exhaust manifold. THe eaiset way is to used a starter box.
Old 03-01-2006, 08:02 AM
  #9  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: FAR, CAMEROON
Posts: 79
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Roto-Tech Starter

Thanks I am going with the starter box

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.