Notices
Ikarus Aerofly flight simulators Get the answers to your technical questions about Ikarus' Aerofly flight simulators here in their official support forum

Bad USB Cord?

Old 03-22-2007, 02:04 AM
  #26  
Phantom 1
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sibley, IA
Posts: 66
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

Hi Mike,
Got my new video card and the program is starting. Yea! But it still seems that my usb cord must be bad. It makes the tone when you plug it into the USB port, and windows finds it.

However afpd says it can't find it.
I tried it on my xp machine I was using it on before, and it says the same thing. It can't find the interface cable. Is there something I can check under the shrink tubing? The rest of the connectors look good and the wires are all connected.
Thanks,
Dave
Old 03-22-2007, 08:13 AM
  #27  
rajul
Moderator
My Feedback: (58)
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,241
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: Bad USB Cord?

Dave, your usb interface is faulty. Please send it in for replacement. Please ship your interface cable to the service department below with a brief description of your problem and daytime phone number. You may attach this communication for reference.

IKARUS-USA
Service Department
Billy Creek Commerce Center
5876 Enterprise Parkway
Ft. Myers, FL 33905
ph. 239-690-0003
fax 239-690-0028
Old 03-23-2007, 03:35 AM
  #28  
Phantom 1
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sibley, IA
Posts: 66
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

Hi Mike,
Thanks for the response. I sent my USB cord in today to Ikarus. I called first and the gentleman said that they would replace it, but if it was too old, they would have to charge me. Well, I guess I know what that means, since my cord is as old as when AFPD first came out.
Well, it is par for the course! Why?
See my latest video on what I had to do to get Vista Installed with a new video card so I can continue flying my favorite simulator, AFPD.
Enjoy. Dave

[link]http://www.youtube.com/watch?v=AuGYMmdC08w[/link]
Old 04-02-2007, 09:13 PM
  #29  
Phantom 1
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sibley, IA
Posts: 66
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

Hi Mike,
Thank you very much for your help. I got the cord back today (no charge) and it works perfectly. Now, I am trying to get some of the downloaded planes and sceneries re-loaded.
Again, thank you.

PS: Here is my latest RC Video, showing the very first Digital Proportional radio in production. Enjoy it.

[link=http://www.youtube.com/watch?v=msEfyh3xGtg]Kraft Digital Proportional-First Production RC radio[/link]
Old 04-02-2007, 10:15 PM
  #30  
rajul
Moderator
My Feedback: (58)
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,241
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: Bad USB Cord?

Phantom, glad everything is working well now. Let me know if you need anything else
Old 04-02-2007, 11:11 PM
  #31  
Phantom 1
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sibley, IA
Posts: 66
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

I have run several of the downloaded planes..B-17, Pogo, Wright flyer, etc and some of the sceneries that weren't zip.

It said it downloaded them and they should show up in the program. They do not! What am I doing wrong? Also the ones that are zipped, I unzipped. Do I just drag all those files into my ipacs folder under planes? None are .exe I tried that too, but none show up.

Thanks. Sorry to keep bothering you.
Dave
Old 04-02-2007, 11:25 PM
  #32  
Phantom 1
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sibley, IA
Posts: 66
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

Mike...
It looks like those planes and sceneries went into my backup hard drive (that used to be my C drive). I had the aerofly program on there.

I took the folders aircraft and sceneries, copied and pasted them into c and all is working. Yea! Any other updates or patches I need?
Thanks.
Old 04-02-2007, 11:46 PM
  #33  
rajul
Moderator
My Feedback: (58)
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,241
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: Bad USB Cord?

Phantom, your current patch (1.8.0.25) is fine, as you don't have any addons. So, I guess you're all set!
Old 04-21-2007, 10:54 AM
  #34  
carevalog
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa CatarinaNuevo León, MEXICO
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

Hi Rajul, I just got my aerofly Deluxe (Invoice 624977) and I seem to have the same problem with the interface, at startup I get the same "Aerofly is unable to locate the USB interface cable. Please plug the interface cable into a free USB port" message.

Please help!!

This is my TM log:

tm: Library Version 4.3, Copyright (C) 1999-2006, IPACS
tm: http://www.ipacs.de
tmsystem: init random with 58449
tmsystem: cpu type=(nlogical=1) (nphysical=1) (no hyper-threading)
tmsystem: cpu=0 Mhz
tmsystem: memory=(physical=255MB, avail=98MB) (virtual=2047MB, avail=1670MB)
tmsystem: operating system=Microsoft Windows XP Version 5.1 Service Pack 2 (Build 2600) Service Pack: Service Pack 2 (Build 2600)
loading font v2 texture/fontuni.tff=(2048x2048) (h=16) (nc=65536) (split=1) ok
loading font v2 texture/fontuni.tff=(2048x2048) (h=16) (nc=65536) (split=1) ok
tmgl: loading mouse texture/mouse.tmt=ok
tmprogram: AeroFly Professional Deluxe Version 1.9.7.11, Copyright © 1998-2007 IPACS
loading configfile config/main.mcf=ok
loading player configfile config/player1.mcf=ok
loading player configfile config/player2.mcf=ok
directsound: register sound sound/beep.wav=ok
directsound: register sound sound/balloon.wav=ok
directsound: register sound sound/crash.wav=ok
directsound: register sound sound/splash.wav=ok
directsound: register sound sound/glider.wav=ok
directsound: register sound sound/glider2.wav=ok
tmgl: failed to load texture texture/cockpitmain.bmp
afdesign: init ok
directinput: init=ok
tmsystem: current monitor frequency=60
init window=(window=800x600) (screen=1280x720) (32bpp) (60Hz) (window)
directsound: init=(speakerconfig=unknown) (certified) (cont.rate) (primary 16bit) (samplerates 8000,48000) (1 hwbuffers) (0 hwbytes)
init pixelformat=ok
gl: vendor=NVIDIA Corporation, renderer=GeForce4 MX 420/AGP/SSE/3DNOW!, version=1.5.0, opengl version=1.5
gl: (viewport=4096x4096) (texturesize=2048) (stencil=8)
gl: extensions=GL_ARB_imaging GL_ARB_multitexture GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_buffer_object GL_ARB_vertex_program GL_ARB_window_pos GL_S3_s3tc GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_clip_volume_hint GL_EXT_compiled_vertex_array GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_pixels GL_EXT_paletted_texture GL_EXT_pixel_buffer_object GL_EXT_point_parameters GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shared_texture_palette GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_cube_map GL_EXT_texture_edge_clamp GL_EXT_texture_env_combine GL_EXT_texture_env_dot3 GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_lod GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_object GL_EXT_vertex_array GL_IBM_rasterpos_clip GL_IBM_texture_mirrored_repeat GL_KTX_buffer_region GL_NV_blend_square GL_NV_fence GL_NV_fog_distance GL_NV_light_max_exponent GL_NV_packed_depth_stencil GL_NV_pixel_data_range GL_NV_point_sprite GL_NV_register_combiners GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_env_combine4 GL_NV_texture_rectangle GL_NV_vertex_array_range GL_NV_vertex_array_range2 GL_NV_vertex_program GL_NV_vertex_program1_1 GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_multitexture GL_SGIS_texture_lod GL_SUN_slice_accum GL_WIN_swap_hint WGL_EXT_swap_control
wgl: extensions=WGL_ARB_buffer_region WGL_ARB_extensions_string WGL_ARB_pbuffer WGL_ARB_pixel_format WGL_ARB_render_texture WGL_EXT_extensions_string WGL_EXT_swap_control WGL_NV_render_texture_rectangle WGL_ARB_make_current_read
gl: extensions=(lockarrays) (multitexture) (pointparameter) (vertexbufferobject) (paletted texture) (separate color) (anisotropic filter of 2.00) (compressed texture) (cubemaps)
wgl: extensions=(wglpixelformat) (wglrendertexture) (swapcontrol)
tmsystem: fullscreen modes=(rj-640x480x16x60) (rj-640x480x16x70) (rj-640x480x16x72) (rj-640x480x16x75) (rj-720x480x16x60) (rj-720x576x16x60) (800x600x16x60) (rj-800x600x16x70) (rj-800x600x16x72) (rj-800x600x16x75) (rj-848x480x16x60) (rj-848x480x16x70) (rj-848x480x16x72) (rj-848x480x16x75) (1024x768x16x60) (rj-1024x768x16x70) (rj-1024x768x16x72) (rj-1024x768x16x75) (1152x864x16x60) (rj-1152x864x16x70) (rj-1152x864x16x72) (rj-1152x864x16x75) (1280x720x16x60) (1280x768x16x60) (1280x960x16x60) (1280x1024x16x60) (rj-640x480x32x60) (rj-640x480x32x70) (rj-640x480x32x72) (rj-640x480x32x75) (rj-720x480x32x60) (rj-720x576x32x60) (rj-800x600x32x70) (rj-800x600x32x72) (rj-800x600x32x75) (rj-848x480x32x60) (rj-848x480x32x70) (rj-848x480x32x72) (rj-848x480x32x75) (rj-1024x768x32x70) (rj-1024x768x32x72) (rj-1024x768x32x75) (rj-1152x864x32x70) (rj-1152x864x32x72) (rj-1152x864x32x75)
directinput: searching joysticks=(acquire failed) none
tminput: searching for input devices...(1)
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open joystick device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open joystick device
tminput: 0 devices found
tminput: searching for input devices...(2)
tminput: 0 devices found
sim: loading scenery scenery/winzeln.geo...
sim: 1 objects 0 dynobjects
sim: start position 1 (not for helicopter)
sim: start position 2 (not for helicopter)
sim: start position 3 (not for helicopter)
sim: start position 4 (not for airplanes)
sim: load texture grid 5x5 (compress=1) named winzeln/winzeln=(5x5) (24x13) (72.00 36.00) (3.00 3.00)
sim: sphere params(3)=-1.5000 0.0000 -0.7000
sim: loading ground object scenery/winzeln/winzeln.obj=ok
sim: loading time=22341524 mus
tmcollision: 1604 triangles using 205312 bytes
tmcollision: omin=(-5000.0,-5000.0,-2.1) omax=(5000.0,5000.0,59.6) octmin=(100.0,100.0,100.0)
tmcollision: otnodes=61 otendnodes=31 otdepth=14 otlistareas=23746
tmcollision: otnmaxareas=370 otnavgareas=67 otnminsize=(78.125,78.125,61.766)
tmcollision: otareas=2088 mem=213664
tmcollision: 61 octrees, using 9272 bytes
tmcollision: total mem=222936 bytes
tmcollision: time=0.11s
tmcolldynamic: no dynamic objects or triangles
sim: loading aircraft 1 christeneagle...
tmdairfoil: loading naca0015 ok
tmdairfoil: loading flat ok
tmdairfoil: loading naca0009 ok
directsound: register sound sound/g15-3000.wav=ok
directsound: register sound sound/g15-5000.wav=ok
directsound: register sound sound/g15-10000.wav=ok
generating shadow christeneagleshadow0=radius=2.13 bbmin=(-1.28 -1.28 -0.46) bbmax=(1.28 1.28 0.27)
sim: creating blurr=Propeller
tmmusic: off
tminput: searching for input devices...(1)
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open joystick device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open joystick device
tminput: 0 devices found
tminput: searching for input devices...(1)
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open joystick device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open joystick device
tminput: 0 devices found
tminput: searching for input devices...(1)
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open joystick device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open joystick device
tminput: 0 devices found
tminput: searching for input devices...(1)
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open joystick device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open joystick device
tminput: 0 devices found
tminput: searching for input devices...(1)
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open joystick device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open joystick device
tminput: 0 devices found
tminput: searching for input devices...(1)
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open interface device
tmsystem: searching usb interface (0) 0=unable to open joystick device
tmsystem: searching usb interface (1) 0=unable to open joystick device
tminput: 0 devices found
Old 04-21-2007, 11:26 AM
  #35  
rajul
Moderator
My Feedback: (58)
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,241
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: Bad USB Cord?

As a double check, please look in the windows game controller settings (under control panel), if the usb interface shows up there. Can you also try connecting the usb interface to a different usb port or a different computer.

Which addon do you have, BTW?
Old 04-21-2007, 11:29 AM
  #36  
carevalog
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa CatarinaNuevo León, MEXICO
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

In the game controller settings i find "easyFly2 interface OK"

The Add-on disc that came with my software is version 1.9.1.3

Thanks for the help
Old 04-21-2007, 11:30 AM
  #37  
carevalog
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa CatarinaNuevo León, MEXICO
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

I also tried other USB ports, and I get the same result. Also, I installed the software in my laptop and the same message appears.
Old 04-21-2007, 11:32 AM
  #38  
rajul
Moderator
My Feedback: (58)
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,241
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: Bad USB Cord?

You can't use the Easyfly2 interface with AFPD. Do you also have Easyfly2? Where did you purchase your AFPD from?
Old 04-21-2007, 11:33 AM
  #39  
carevalog
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa CatarinaNuevo León, MEXICO
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

Also, in game controller settings, when I go to properties, I can see axis movement correctly when I move the controllers.
Old 04-21-2007, 11:35 AM
  #40  
carevalog
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa CatarinaNuevo León, MEXICO
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

NO I don´t have easy fly, this is the interface that came in the box with my Aerofly Deluxe, don´t tell me that it was a shipping error???

Its the first time that I'm trying to use this sim.

Thanks
Old 04-21-2007, 11:37 AM
  #41  
carevalog
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa CatarinaNuevo León, MEXICO
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

I purchased my software from IKARUS USA invoice 624977 Apr 11, 2007
Old 04-21-2007, 11:39 AM
  #42  
rajul
Moderator
My Feedback: (58)
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,241
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: Bad USB Cord?

Did you buy the game commander version, or the interface version?
Old 04-21-2007, 11:44 AM
  #43  
carevalog
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa CatarinaNuevo León, MEXICO
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

The interface version with the HITEC round Futaba Adapter
Old 04-21-2007, 11:49 AM
  #44  
rajul
Moderator
My Feedback: (58)
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,241
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: Bad USB Cord?

You have been shipped the wrong interface (i.e. Easyfly2 interface instead of AFPD). Please contact the service department below with a brief description of your problem and daytime phone number. You may attach this thread for reference. You will have to ship back your interface to Ikarus for exchange.

IKARUS-USA
Service Department
Billy Creek Commerce Center
5876 Enterprise Parkway
Ft. Myers, FL 33905
ph. 239-690-0003
fax 239-690-0028
Old 04-21-2007, 11:53 AM
  #45  
carevalog
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa CatarinaNuevo León, MEXICO
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

What are the odds!!!

Thanks a lot RAJUL, you just saved me a headache, I'll contact Ikarus on Monday and I'll send back the easyfly2 interface.
Old 04-21-2007, 11:55 AM
  #46  
rajul
Moderator
My Feedback: (58)
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,241
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: Bad USB Cord?

I have sent a note to Ikarus USA about this too. Hope that you will get the correct cable asap. The Easyfly2 interface cable that I have has a yellow heatshrink at the usb connector. Do you see the same thing?
Old 04-21-2007, 11:59 AM
  #47  
carevalog
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa CatarinaNuevo León, MEXICO
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

Nope, its all white, maybe that's what caused the packing mistake.
Old 04-21-2007, 12:00 PM
  #48  
rajul
Moderator
My Feedback: (58)
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,241
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: Bad USB Cord?

Possibly. Well, all the best to you!
Old 04-21-2007, 12:02 PM
  #49  
carevalog
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa CatarinaNuevo León, MEXICO
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

Thanks again bye
Old 04-21-2007, 03:03 PM
  #50  
Richard D Bahmann aka/Wrongway
Senior Member
My Feedback: (42)
 
Richard D Bahmann aka/Wrongway's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Ormond Beach, FL
Posts: 2,422
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Bad USB Cord?

I have a question. My Aerofly Professional delux has had a glitch since day one. When you are flying along it goes to full up elevator just long enough to disturb the flight then all is well. The problem comes and goes. Some days it is not there, others regular.
Any suggestions what I can check on? I am using the optional game controller.

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.