Notices
Smart-Fly (Quest Engineering) Support Forum Support forum for all Smart-Fly products. Equalizers, Batshare, Ignition Cutoff, Regulators.

Micro 12G Elevator Servos Twitching

Old 01-23-2021, 01:50 PM
  #1  
Shane Quale
Junior Member
Thread Starter
 
Shane Quale's Avatar
 
Join Date: Jan 2021
Location: Necedah, WI
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Micro 12G Elevator Servos Twitching

Hello Guys,

Just a question for you all if you wouldn’t mind or maybe have some ideas.

Let’s start with my setup. I am running a 7014SB Futaba Receiver matched with the Micro 12G Power Expander. My servos are MKS777+ on all surfaces except the throttle which is an MKS1250. (6 total)

My question is, why do my elevator servos (both halfs) have a slight twitch? Almost like they twitch up and down like 1 or 2 clicks of subtrim or so trying to act like they are finding center? It will smooth out without issue after a couple of minutes. But why is my question?

I flew this airplane last year except with a PowerSafe Receiver and no Micro 12G and I had no issue.

Maybe add a capacitor?

Any help would be greatly appreciated.

Thanks

Shane Quale
Old 01-25-2021, 04:44 PM
  #2  
Shane Quale
Junior Member
Thread Starter
 
Shane Quale's Avatar
 
Join Date: Jan 2021
Location: Necedah, WI
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Ok so here is an update for those of you that are interested.

At the time of programming my elevators, I did not have my ailerons plugged in. In the Micro 12G, the pigtails 1 and 12 must be plugged into the receiver which supplies power to the receiver for redundancy. Channels 1 and 12 are my aileron channels in the 7014SB receiver. Not sure if this is the answer but my twitching on the elevator servos have went away when I plugged in my ailerons.

Seems goofy but maybe this is the answer?

Thanks

Last edited by Shane Quale; 01-26-2021 at 03:44 AM.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.