Notices
Futaba Radios Direct support forum Ask any questions you may have about Futaba radios and product here and get answers direct from Futaba

12FG Question

Old 04-02-2021, 01:43 PM
  #1  
grbaker
Thread Starter
My Feedback: (29)
 
grbaker's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: La Porte TX
Posts: 3,535
Received 11 Likes on 10 Posts
Default 12FG Question

I am setting up an airplane with forward retracting nose gear. I need to disable the steering when the gear is retracted because the steering cables are still tight.
I have steering on Aux 3 mixed to rudder. In the program mix setup screen, I assigned the retract switch to turn the mix off when the retract switch is in the up position.
The servo still moves with the stick. What am I missing?
Old 04-03-2021, 07:52 AM
  #2  
FUTABA-RC
 
FUTABA-RC's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1,176
Received 22 Likes on 22 Posts
Default

Originally Posted by grbaker View Post
I am setting up an airplane with forward retracting nose gear. I need to disable the steering when the gear is retracted because the steering cables are still tight.
I have steering on Aux 3 mixed to rudder. In the program mix setup screen, I assigned the retract switch to turn the mix off when the retract switch is in the up position.
The servo still moves with the stick. What am I missing?

Hmmm.... Is anything else also assigned to Aux3? If so reassign those to another control or make them null. Also, is the assigned control for Aux3 set to null? ?
Old 04-03-2021, 08:08 AM
  #3  
grbaker
Thread Starter
My Feedback: (29)
 
grbaker's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: La Porte TX
Posts: 3,535
Received 11 Likes on 10 Posts
Default

Is anything else also assigned to Aux3? If so reassign those to another control or make them null. Also, is the assigned control for Aux3 set to null? ?
Nothing else assigned to aux3 as far as I know. Not sure what you mean about control set to null.
Old 04-03-2021, 09:01 AM
  #4  
FUTABA-RC
 
FUTABA-RC's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1,176
Received 22 Likes on 22 Posts
Default

On the channel you assigned Aux3 do you have a control assigned? Like for ailerons you assign J1, etc.?

There should be no control assigned to Aux3 in the function menu since you are controlling the servo assigned to the channel/function using a P.Mix
Old 04-03-2021, 11:24 AM
  #5  
grbaker
Thread Starter
My Feedback: (29)
 
grbaker's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: La Porte TX
Posts: 3,535
Received 11 Likes on 10 Posts
Default




I tried to rotate them.
Old 04-03-2021, 11:44 AM
  #6  
grbaker
Thread Starter
My Feedback: (29)
 
grbaker's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: La Porte TX
Posts: 3,535
Received 11 Likes on 10 Posts
Default

Thanks, Bill. I had J4 assigned to Aux 3 in the Function menu. Changed switch and trim to null in that menu and then went back to program mix and changed Rate a and b to 100%

Now it turns off when the gear switch is up.
Thanks again!!!!
Old 04-03-2021, 12:55 PM
  #7  
FUTABA-RC
 
FUTABA-RC's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1,176
Received 22 Likes on 22 Posts
Default

Figured that might have been the case. Glad you got it working.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.