Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Jets
Reload this Page >

Powerbox Core radio and set up thread.

Notices
RC Jets Discuss RC jets in this forum plus rc turbines and ducted fan power systems

Powerbox Core radio and set up thread.

Old 01-09-2020, 07:27 AM
  #276  
Bob_B
My Feedback: (11)
 
Bob_B's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Bluegrass State of Mind
Posts: 4,424
Received 42 Likes on 37 Posts
Default

Originally Posted by jimibar View Post
Thanks for your reply David.
Since this morning I'm in front of the Powerbox product page trying to figure out which receivers/box I need and it is quite frustrating to spend that time for simple applications ...

I have 2 planes to move from a CBOX 200 to whatever the Core can offer with the same level of realiability.
One is the small F18 from Skymaster, it's 2.3 meter long with a K160 in it and 9 servos.
And the other one is an Extreme Flight MXS in 94 inches with 5 servos.

I know that the PBR-9D is a dual receivers unit but you really think it will be safe enough to fly it in a 2.3m jet and big 3d planes ?
So to sum up, PowerBox Sensor -> PBR-9D ?
Looks pretty light to me ?
Out of curiosity why are switching away from your current radio?
Old 01-09-2020, 08:26 AM
  #277  
Dave Wilshere
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Watford, UNITED KINGDOM
Posts: 12,075
Likes: 0
Received 285 Likes on 223 Posts
Default

Originally Posted by jimibar View Post
Thanks for your reply David.
Since this morning I'm in front of the Powerbox product page trying to figure out which receivers/box I need and it is quite frustrating to spend that time for simple applications ...

I have 2 planes to move from a CBOX 200 to whatever the Core can offer with the same level of realiability.
One is the small F18 from Skymaster, it's 2.3 meter long with a K160 in it and 9 servos.
And the other one is an Extreme Flight MXS in 94 inches with 5 servos.

I know that the PBR-9D is a dual receivers unit but you really think it will be safe enough to fly it in a 2.3m jet and big 3d planes ?
So to sum up, PowerBox Sensor -> PBR-9D ?
Looks pretty light to me ?
Do you want a gyro?

in the F-18 Id use a Mercury SRS with 2 x 26D if you want a gyro.
The MXS a Evolution with a PBR-9

Sensor switch is too light in current for either of those 2 models. Gemini II would be OK as a Switch only on either. The F-18 needs more than 9 ch though even with 9 servos only- valves etc?
Old 01-09-2020, 08:38 AM
  #278  
jimibar
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 166
Received 1 Like on 1 Post
Default

Thanks Dave, I forgot to mention, I have a Cortex Demon Pro for the F18.
I have a spare Mercury that I was planning to use in an upcoming plane, but I feel it's an overkill for this F18 ...
Got it for the MXS, Gemini+PBR-9.
Old 01-09-2020, 09:00 AM
  #279  
Dave Wilshere
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Watford, UNITED KINGDOM
Posts: 12,075
Likes: 0
Received 285 Likes on 223 Posts
Default

I have a Mercury in a CARF Joker, it’s not overkill. It’s simple, neat and protects the investment-value and safety!
Old 01-09-2020, 11:10 AM
  #280  
Jannica
 
Join Date: Jun 2008
Location: Borlange, SWEDEN
Posts: 199
Received 3 Likes on 3 Posts
Default

Is there a teacher-pupil function in the Core system? Does it relay on a cable or is it wireless?

Jannica Wunge
Sweden
Old 01-09-2020, 11:28 AM
  #281  
BarracudaHockey
My Feedback: (11)
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 24,910
Received 113 Likes on 93 Posts
Default

No buddy box function that I know of
Old 01-10-2020, 05:40 AM
  #282  
BarracudaHockey
My Feedback: (11)
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 24,910
Received 113 Likes on 93 Posts
Default

Confirming the answer is no, there's no buddy box functionality. It's on the list for a future update
Old 01-10-2020, 08:17 AM
  #283  
Jannica
 
Join Date: Jun 2008
Location: Borlange, SWEDEN
Posts: 199
Received 3 Likes on 3 Posts
Default

Originally Posted by BarracudaHockey View Post
Confirming the answer is no, there's no buddy box functionality. It's on the list for a future update
Thank you for the information.

Jannica Wunge
Sweden
Old 01-10-2020, 08:53 AM
  #284  
AEROSHELDON
My Feedback: (99)
 
AEROSHELDON's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Highlands Ranch, CO
Posts: 1,291
Received 31 Likes on 29 Posts
Default

I think the update will be released tomorrow.
Old 01-10-2020, 11:34 AM
  #285  
BarracudaHockey
My Feedback: (11)
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 24,910
Received 113 Likes on 93 Posts
Default

That's the voice update, just to be clear. I've seen it in person, it works good and I'm excited to try it out.
Old 01-10-2020, 11:39 AM
  #286  
AEROSHELDON
My Feedback: (99)
 
AEROSHELDON's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Highlands Ranch, CO
Posts: 1,291
Received 31 Likes on 29 Posts
Default

I assume the bug fix for not seeing the delay time will be fixed as well?
Old 01-10-2020, 12:26 PM
  #287  
Gregd3
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I really like the radio. My one complaint and it is a big one for me no wifi as of now. Forget the voice updates for now. I thought being able to update easily would be a top priority. Should be able to update the transmitter and receivers of this price point without needing to purchase a windows computer. My house has all Apple products. I can update my mercurys and other products from my ipad or iphone or imac, not the Core or it's Receivers. Hate other people having to obtain updates for me.

Last edited by Gregd3; 01-10-2020 at 12:38 PM.
Old 01-11-2020, 07:19 AM
  #288  
Dave Wilshere
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Watford, UNITED KINGDOM
Posts: 12,075
Likes: 0
Received 285 Likes on 223 Posts
Default

Originally Posted by Dave Wilshere View Post
Here are some photos. Im struggling for the time needed to list it all out, but with the iSat manual it makes sense! You need to double tap on the Rx widget, in this case RSSi was used and the Rx menu comes up. Touch the menu list (with Rx on) and it will scan find the Rx. Then it will show a screen with General settings where you change it to Fasttrack. Then use the two long bars at the extreme of each page to scroll.
This set up has the two ailerons in 2&7, 3&8 elevator etc. The gain channel ch5












One thing on the iSat Gyro when doing the stick limits, its important to hold the stick at the limit when you press the arrows and follow the left/right up/down prompt as it sets the direction from this.

I think for the small jets this is a game changer, 9ch Rx and an iSat in a Mini Xcalibur would make for a really easy install and light.
Old 01-11-2020, 07:48 AM
  #289  
Ragz
 
Ragz's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Nagpur, INDIA
Posts: 2,586
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

I don't know how to figure out the tow different gain settings in one flight? I guess it needs two flights? One for range A and one for range B?
Old 01-11-2020, 08:13 AM
  #290  
Dave Wilshere
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Watford, UNITED KINGDOM
Posts: 12,075
Likes: 0
Received 285 Likes on 223 Posts
Default

It’s almost certainly the same! The only difference is the ‘heading’ hold (Attitude assist) on ailerons only when in Range B.

Dave
Old 01-12-2020, 06:54 PM
  #291  
husafreak
My Feedback: (3)
 
husafreak's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Livermore, CA
Posts: 1,084
Received 29 Likes on 27 Posts
Default

Excellent discussion thread for what appears to be the leading new high end Tx on the market today, While there are clearly some new product growth issues they are being addressed quickly via updates. The Tx itself I find very comfortable, correctly laid out for me, and the screen interface is excellent. The programming is terrific. I am reminded of when bought a Multiplex (the original "pizza box radio") because I could not force my Futaba and JR radios to do what I wanted (glider crow mixes, camber mixes, etc). That Tx was a revelation in how the user could be given free rein. So I'll have a radio that looks great feels great and allows great programming flexibility backed by a responsive company with a great track record and the same goals as me. Have I missed something? LOL Feel free to talk me out of this decision But I don't have forever, old "sparky", my DX18, appears to be wearing out, or falling apart!
Old 01-13-2020, 05:00 AM
  #292  
BarracudaHockey
My Feedback: (11)
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 24,910
Received 113 Likes on 93 Posts
Default

Originally Posted by AEROSHELDON View Post
I assume the bug fix for not seeing the delay time will be fixed as well?
Its in the voice update
Old 01-13-2020, 08:14 AM
  #293  
AEROSHELDON
My Feedback: (99)
 
AEROSHELDON's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Highlands Ranch, CO
Posts: 1,291
Received 31 Likes on 29 Posts
Default

Thanks. I always wait a week or two before doing any updates....
Old 01-13-2020, 08:48 AM
  #294  
Dave Wilshere
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Watford, UNITED KINGDOM
Posts: 12,075
Likes: 0
Received 285 Likes on 223 Posts
Default

8101_PowerBox_CORE_en.pdf

latest manual
Old 01-13-2020, 09:11 AM
  #295  
Gregd3
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by Dave Wilshere View Post
Attachment 2266075

latest manual
Good to see the 1.6 manual. Have the update download problems been resolved yet?
Old 01-13-2020, 09:23 AM
  #296  
Ad Clark
My Feedback: (4)
 
Ad Clark's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Kalispell, MT
Posts: 152
Received 1 Like on 1 Post
Default

Please pardon me Dave---PM sent --Thanks
Old 01-13-2020, 09:59 AM
  #297  
Dave Wilshere
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Watford, UNITED KINGDOM
Posts: 12,075
Likes: 0
Received 285 Likes on 223 Posts
Default

Which down load issues?
Ad seen and answered!
Old 01-13-2020, 11:13 AM
  #298  
Gregd3
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

[QUOTE=Dave Wilshere;12575778]Which down load issues?
Powerbox had the 1.6 update posted for download on the weekend from what I can gather. People seemed to be having issues so it was removed
. Google translate sometimes makes it hard to follow along with some posts on the PB forum. Just wondering if you have heard anything?
Old 01-13-2020, 11:20 AM
  #299  
Dave Wilshere
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Watford, UNITED KINGDOM
Posts: 12,075
Likes: 0
Received 285 Likes on 223 Posts
Default

Will find out, not looked at it or had any feedback.
Old 01-13-2020, 12:27 PM
  #300  
Dave Wilshere
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Watford, UNITED KINGDOM
Posts: 12,075
Likes: 0
Received 285 Likes on 223 Posts
Default

Seems the crazy people around the world started the update before all the files were uploaded. In future no one should update until it’s posted that the update is ready. With time differences it seems impossible to find a time to do this without someone sitting at their pc!

Give it 24hrs, there is the thought to modify the voice switch option a tiny bit, so 1.61 will come.

Dave

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.