Notices
RC Truggy Trucks and buggies together make a truggy. Discuss all things truggy right here.

Thunder tiger ST-1

Old 02-12-2008, 07:35 AM
  #2701  
Senior Member
 
jombo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: trumbull, CT
Posts: 2,417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1


ORIGINAL: qaiz

As starter boxes go.


I think the [link=http://www.amainhobbies.com/product_info.php/cPath/1_23_52/products_id/12542]OFNA Truggy Starter Starter Box[/link] is the best one out.
yea thats the one i am getting hopefully tomorrow and qaiz i thought you were leaving glad you didnt
Old 02-12-2008, 07:51 AM
  #2702  
Senior Member
 
qaiz's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto, ON, CANADA
Posts: 3,155
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

[link=http://www.amainhobbies.com/product_info.php/cPath/1_221_224/products_id/5767]Youll' also need this b.attery to go along with it.[/link]

[link=http://www.amainhobbies.com/product_info.php/cPath/1_221_116/products_id/5768]And this c.harger[/link]

Thanks Jombo, I couldnt leave . Too many good times here.
Old 02-12-2008, 08:07 AM
  #2703  
Senior Member
 
jombo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: trumbull, CT
Posts: 2,417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

i just have a regular 12 v 4.5 amp battery, what will work also is a 12 v batt from the kids cars
Old 02-12-2008, 08:16 AM
  #2704  
Senior Member
 
qaiz's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto, ON, CANADA
Posts: 3,155
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

Yupp those would work too.

Jombo do me a favour, once if you get the box, just weigh it for me. I sometimes walk to my bash spot, and the weight has been the only thing stopping me from getting one. The battery weighs around 6LB I think, not sure tho.
Old 02-12-2008, 08:23 AM
  #2705  
Senior Member
 
jombo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: trumbull, CT
Posts: 2,417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

the 4.5amp batt weighs 3.3 lbs and i will weigh the box when i get it, no problem.
Old 02-12-2008, 10:51 AM
  #2706  
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: ....., NY
Posts: 2,149
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

Thanks for the heads up itchy. Im still trying to decide between :
http://www.amainhobbies.com/product_...ducts_id/18795
And
http://www.amainhobbies.com/product_...ducts_id/11556
I have the ST-1, and HPI MT2, and a 1/10th On Road Touring car, so I want a box that can work with all of them
Old 02-12-2008, 11:19 AM
  #2707  
Senior Member
 
jombo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: trumbull, CT
Posts: 2,417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

the hobby shop i go to had that one in stock, its pretty small and narrow. i almost picked it up for the st1 but decided against it. it would probably work for the smaller cars...........
Attached Images  
Old 02-12-2008, 11:22 AM
  #2708  
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: ....., NY
Posts: 2,149
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

Why did you decide against it? What didnt you like?
Old 02-12-2008, 11:34 AM
  #2709  
Senior Member
 
jombo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: trumbull, CT
Posts: 2,417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

its really small and narrow, if you read the reviews most people who have it use buggies, i didnt want to take a chance of it fitting the truck so just got the bigger box. it is definitly light though without batteries. its like carring a gallon of fuel around,really light. its like 13 or 14 inches long and 7 or 8 inches wide and where the engine is on our chasis you would need to have half the truck to one side.
Old 02-12-2008, 12:04 PM
  #2710  
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: ....., NY
Posts: 2,149
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

Ok. thanks.
Old 02-12-2008, 01:49 PM
  #2711  
Senior Member
 
madmax22's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Greentown, PA
Posts: 4,099
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

lol man my hands will snap before the truck does.

Madmax it is -30 with windshield, crazy, yet I get used to it Today was awesome went to my portable and the teacher couldn't get the door open were standing there for like 10 mintues, I am outside with short sleeves Was fun though XD
lol! its snowing out and im putting the truck together right now! we have about 1 inch so far they are saying around 6 w/ 1 in of freezing rain.....
Old 02-12-2008, 03:08 PM
  #2712  
Senior Member
 
ericem's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maple, ON, CANADA
Posts: 1,807
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1


ORIGINAL: jombo

its really small and narrow, if you read the reviews most people who have it use buggies, i didnt want to take a chance of it fitting the truck so just got the bigger box. it is definitly light though without batteries. its like carring a gallon of fuel around,really light. its like 13 or 14 inches long and 7 or 8 inches wide and where the engine is on our chasis you would need to have half the truck to one side.
Worked just fine with my ST-1. My friend uses it with his hyper 7, when my pullstart broke when i had the stock TT .28 I used his box and my motor was still new nearly impossible to turn over. Does a great job!!I love how small it is, but I am not having issues with spinstarter on my mach 427 so not really in the market for a starterbox.
Old 02-12-2008, 03:54 PM
  #2713  
Senior Member
 
jombo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: trumbull, CT
Posts: 2,417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

madmax22
lol! its snowing out and im putting the truck together right now! we have about 1 inch so far they are saying around 6 w/ 1 in of freezing rain.....





its snowing here too , i just finished a run with the st1 and the snow started to come down, . at least i got 2 tanks through it to test my setup, the shock oil is a little too stiff i am gonna change it to 25wt all around. it was running a bit sluggish but thats probably because its cold though. it was so funny it was jumping every time i hit a bump and it it was like instead of absorbing the bump it just hit it like a jump because the ground is frozen. i mean little bumps like 3 or 4 inches, every time it hit one it would fly 2 ft in the air.
Old 02-12-2008, 03:57 PM
  #2714  
Senior Member
 
jombo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: trumbull, CT
Posts: 2,417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

ericem
Worked just fine with my ST-1. My friend uses it with his hyper 7








is the hyper 7 a buggy or truggy?
Old 02-12-2008, 04:24 PM
  #2715  
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: boca raton , FL
Posts: 86
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

its a buggy


lol man my hands will snap before the truck does.

Madmax it is -30 with windshield, crazy, yet I get used to it Today was awesome went to my portable and the teacher couldn't get the door open were standing there for like 10 mintues, I am outside with short sleeves Was fun though XD
lol its like 80 here. i hate florida. i wish i could just throw you guys like 50 degrees lol
Old 02-12-2008, 04:49 PM
  #2716  
Senior Member
 
jombo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: trumbull, CT
Posts: 2,417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

i'll take it , maybe it will stop snowing if you do
Old 02-12-2008, 05:17 PM
  #2717  
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: ....., NY
Posts: 2,149
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

ericem can you get a picture of your ST-1 on that box? Im curious how small it actually is.
Old 02-12-2008, 07:09 PM
  #2718  
Senior Member
 
madmax22's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Greentown, PA
Posts: 4,099
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

lol its like 80 here. i hate florida. i wish i could just throw you guys like 50 degrees lol
LOL!!!!!!!!!!!!!! we have almost 3 inches.... at a friends house so yea!
Old 02-12-2008, 08:26 PM
  #2719  
Senior Member
 
ericem's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maple, ON, CANADA
Posts: 1,807
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

Ya Hyper 7 is a buggy. I am saying though that it works with my ST-1 though. Next time I am at his house I will have to remember, definitely is small, still works just fine.
Old 02-12-2008, 08:41 PM
  #2720  
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: van island, BC, CANADA
Posts: 400
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

no one told me it didnt ocme with a place to put the AA batteries for the rx. and now i dont have a rx pack
Old 02-12-2008, 09:05 PM
  #2721  
Member
 
oilmanbrown's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Texarkana, TX
Posts: 68
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

I've had my ST1 for a week now and I have 10 - 12 tanks through it. Now it starts and idles fine until you give it gas. Then it dies. A couple of times of this and then it won't start at all until you let it sit for a while. Any ideas?
Old 02-12-2008, 09:46 PM
  #2722  
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Bath, NY
Posts: 59
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

Watch this guys videos.
real good.

http://www.youtube.com/watch?v=iYVKmJx65xg
Old 02-12-2008, 09:49 PM
  #2723  
Senior Member
 
jombo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: trumbull, CT
Posts: 2,417
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1


ORIGINAL: Mr.Slave

no one told me it didnt ocme with a place to put the AA batteries for the rx. and now i dont have a rx pack
lol, i called amain because i didnt have it in the box , i also thought it was a rtr but it really isint.
Old 02-12-2008, 09:51 PM
  #2724  
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: van island, BC, CANADA
Posts: 400
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

no kidding.. they say place for 5 AAs what they dont tell you is you dont get the cage..

damnit now i need to bug my friend to get his spare rx pack before i can get my own
Old 02-12-2008, 10:10 PM
  #2725  
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: van island, BC, CANADA
Posts: 400
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Thunder tiger ST-1

so my front lower control arms are a tad loose.. (liek they slide back and forth a bit maybe a mm or 2.. ) so do the uppers but i was told the uppers are normal?

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Manage Preferences Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.